Marinering: Hak hvidløgene fint og rør dem med oregano,2 spsk. olie, salt og peber og vend bøfferne deri. Lad dem marinere ved stuetemperatur mens resten forberedes.
Creme: Rens champignonerne og sauter dem i lidt olie til de er gyldne og al væden er fordampet. Tag panden af varmen, rør cremefraichen i og krydr med salt og peber. Blend det hele helt glat med en stavblender og køl cremen af.
Øvrigt fyld: Halver peberfrugterne og fjern stilk og kerner. Pil løgene og skær dem i 1 cm tykke skiver. Gnid peberfrugterne med lidt olie, læg dem på en bageplade med skindsiden opad og grill dem under ovngrillen til de begynder at boble og blive sorte. Læg peberfrugterne i en skål, dæk til med film og lad dem trække 5 min. Pensl løgskiverne med lidt olie, salt og peber og læg dem på bagepladen. Skru ovnen ned til 200 grader (og ingen grill) og sæt bagepladen med løg i ovnen i ca. 10 min. (til de er møre og let gyldne). Fjern skindet på peberfrugterne og skær resten i tynde strimler. Skyl salaten, del den i blade og skær tomaterne i skiver.
Kød: Varm en grillpande godt op og rist de marinerede venøsteaks 1-2 min. på hver side (til de stadig er lidt rosa indeni).
Samling: Rist brødet i ovnen (du kan bruge ciabattabrød, sandwichboller eller flutes), flæk dem og smør den ene halvdel med champignoncremen. Læg salatblade på og top med kød, strimler af grillet peberfrugt, løg og tomater. Dryp evt. med et lille dryp balsamico og læg "låget" på.
Server straks - evt. sammen med lidt kartoffelbåde eller rodfrugt"fritter".
Kommentarer og forslag til opskriften