0
Stegt krondyrssalat med bagt kartoffel
Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
krondyrbøf af tykstegsaltsort peber
1 min.
Kødet

Krydr kødet godt med salt og peber, og lad det stå ude, så det kan temperere før stegning.

bagekartoflerolivenolie, ekstra jomfrusalt
3 min.
Kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl kartoflerne grundigt, og tør dem efterfølgende godt af for vand, så skrællen kan blive sprød under bagning.

Skær et kryds i kartoflerne, smør dem med 1/2 spsk. olie pr. person, og drys dem med lidt salt. Læg dem i et fad, der ligeledes er drysset med salt. Bag kartoflerne i ca. 50 min., indtil de har en mørk sprød overflade og er bløde ind til midten.

broccoliolivenolie, ekstra jomfrucitron
20 min.
Broccolien

Skyl broccolien grundigt, og skær den i mundrette stykker. Stokken kan også bruges ved at rive den grove skal af med en kniv. Spred broccolistykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt. Bages i ca. 15 min, indtil broccolien har fået godt med farve og er mør. Smages til med citronsaft, når den er bagt færdig.

creme frisk 9%purløg1
30 min.
Topping til bagte kartofler

Skyl purløget grundigt, afdryp for vand, og hak så fint som muligt. Krydr creme fraichen med salt, og vend purløg i.

hjertesalatsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
35 min.
Salaten

Skyl salaten og tomaterne grundigt, og afdryp for vand. Pil bladene fra stokken på salaten, og riv dem i mundrette stykker. Skær tomaterne i halve.

olivenolie, ekstra jomfrueddikesennepsort peber
40 min.
Salatdressing

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/4 spsk. eddike, ½ tsk. sennep og lidt salt og peber pr. person i en skål.

50 min.
Krondyrssalaten

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side. Skær kødet i tykke skiver, og vend det rundt med broccolien, salaten og dressingen.

60 min.
Anretning

Servér krondyrssalaten med de bagte kartofler, som toppes med creme fraiche og purløg.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
520 kcal
Fedt:
24,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
37,8 g
heraf sukkerarter:
7,7 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
31,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?