Cherrytomater: Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med snitfladen opad. Rør lidt olie, finthakket skalotteløg og balsamico sammen og fordel det på tomaterne. Bag dem i en 150 grader varm ovn i 30-40 min.
Crutoner: Del toastbrødet på langs i 2 del og bag det gyldnet i en varm ovn. Lad det køle af og skær hver toast i 2 dele. Tynde skiver af franskbrød kan også bruges.
Pocherede æg: Bring 0,75 liter vand i kog i en høj, smal kasserolle og tilsæt 1 tsk eddike. Bring vandet i kog og sluk for varmen Hvert æg slås ud i en kop. Med et piskeris piske en strømmelvind i vandet og hæld ægget herned. Hold sammen på ægget med et par skeer. Lad det koge i tre minutter. Køl i koldt vand. Man kan også bruge 4 blødkogte æg.
Hjemmelavet citronmayonnaise: Æggeblommerne piskes tykke med en el-pisker i ca. 2-3 min. på fuld kraft. Derefter tilsættes olien, dråbe for dråbe, mens der piskes hele tiden. Hver dråbe olie skal være trængt helt ind i mayonnaisen inden der tilsættes mere. Når en god del af olien er blevet pisket ind i mayonaisen kan man tilsætte olien i en tynd stråle. Smag til med lidt skal og saft af citron, salt og peber.
Bundgarnsmakrel: Rids fileterne på skindsiden med en skarp kniv og krydr med salt og peber. Kom lidt olie på en meget hed pande og steg fileterne (kun på skindsiden) i ca. 2-5 min. afhængig af størrelse, indtil kødet er næsten helt gennemstegt. Tag fiskene af panden, og lad dem hvile i ca. 3 min. inden servering.
Kommentarer og forslag til opskriften