0
Stegt fasan med estragonsauce, polenta og grønkål

Stegt fasan med estragonsauce, polenta og grønkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
polentamelsmør
1 min.
Polenta

Kom 200 ml vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 40 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad polentaen småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Lige inden servering varmer du forsigtig polentaen op igen, og rører en god sjat olivenolie eller et par klatter smør i. Smag til med salt og friskkværnet peber.

estragongrønkålgranatæbleskalotteløgsquash
5 min.
Grønt

Rib grønkålen af stilkene, og skyl den grundigt. Snit den i strimler med en kniv.

Skyl squash og skræl skalotteløg.

Skær squashen i små tern, og hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.

Pluk estragonen ud i blade, og hak dem fint.

Halvér granatæblet, og slå kernerne ud. Kom squash og granatæbler op i en skål.

creme fraiche 38%fasanbryster
15 min.
Fasan

Steg grønkålen kort i lidt olivenolie på en stor pande ved mellemhøj varme i 2-3 min. Tag kålen af panden, og kom den over i skålen med squash og granatæbler. Vend godt rundt.

Sæt panden over igen med lidt ny olie. Steg fasanbrystet i 2-3 min. på hver side - det må gerne være rosa i midten. Foretrækker du kødet gennemstegt, skal det have ca. 1 minut mere på hver side.

Tag fasanbrystet af panden. Kom creme fraiche op i panden, og lad den koge hurtigt op. Træk panden af varmen, og tilsæt skalotteløg og estragon. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret polentaen i bunden af en tallerken med fasanbryst ovenpå. Kom grønkål og squash på siden, og hæld til sidst sauce ud over fasanbrystet.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?