0
Stegt fisk i tomat med bagte rodfrugter, nødder og parmesan

Stegt fisk i tomat med bagte rodfrugter, nødder og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem før start. 

Tænd ovnen på 220 grader varmluft i god tid.

rodfrugtmix i stave
1 min.
Bag rodfrugter

Bred rodfrugterne ud på en bageplade, dryp dem med lidt olivenolie, og krydr med salt. Bag rodfrugterne i ovnen i 15-20 min., til de er møre og gyldne.

hjertesalaterhasselnøddekerner
3 min.
Ordn salat og nødder

Hak nødderne groft, og pluk salaten ud i blade. Skær de største blade i halve.

mørksejfilet uden skindflåede og hakkede tomaterras el hanout
8 min.
Steg fisken

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt og lidt friskkværnet sort peber.

Varm en pande op ved høj varme, tilsæt lidt olivenolie, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side. Tag den så af panden, og tilsæt krydderblanding og hakkede tomater. Lad det simre i 2-3 min., og kom så fisken tilbage op i panden med den stegte side opad. Lad fisken tilberede sammen med tomatsaucen i yderligere 2-3 min., til fisken er mælkehvid.

parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Anretning

Anret rodfrugter, salat og fisk med tomat på en tallerken. Kom nødder over retten, og slut af med at rive osten henover fisken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?