Salt gerne dine fritter, inden du tilbereder dem i ovnen, så optager de saltet bedre, og smager ekstra godt.
Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft, og sæt vand tilsat salt over til ærter.
Bred fritterne ud på bagepapir på en bageplade, salt dem, og bag dem i den varme ovn i ca. 15-20 min., til de er helt varme og gyldne.
Kom ærterne i det kogende vand sammen med pillede hvidløg, og kog i ca. 2 min. Sigt vandet fra, og lad det køle lidt.
Blend ærter og hvidløg med en stavblender eller minihakker, og vend yoghurt i. Krydr med salt, peber og citronsaft, og skær resten af citronen i både.
Nip enderne af bønnerne, og damp dem i kogende, saltet vand i min. 5-10 min.
VIGTIGT! Bønnerne må ikke være rå! Damp dem i 5-10 min., eller til de er HELT tilberedte (rå bønner indeholder lektiner).
Snit rødløg i tynde skiver, og pluk salaten.
Rør en dressing af 1 tsk. sennep, 2 spsk. lys eddike og 2 spsk. olivenolie, og krydr med salt og peber (dobbelt dressing til 4-5 pers.).
Anret salat og rødløg med grønne bønner, og dryp dressingen over lige inden servering.
Vend fisken i mel, og steg den i olie og evt. lidt smør i 1-2 min. på hver side, til den er gylden og akkurat gennemstegt. Krydr med salt.
Anret straks fisken med ærtemash, citronbåde, fritter og salat.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften