0
Stegt gris med broccoli, chili, sød basilikum og ris

Stegt gris med broccoli, chili, sød basilikum og ris

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminrishvidløgsquashHakket grisekødsriracha saucehoisinsauce
1 min.
Ris og gris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Pil hvidløg, og hak det fint.

Riv squash groft, og klem evt. lidt væde fra den.

Sautér begge dele i rigeligt olie på en varm pande i ca. 12 min., til det mørner let, men ikke tager farve. 

Kom kødet på panden, og lad det brune og gennemstege i ca. 10-12 min. Krydr med salt, hoisinsauce, sriracha sauce, sukker og evt. en smule eddike. Kødet må gerne være stærkt og sødligt. 

broccolithai basilikum / holy basil
10 min.
Topping

Del broccoli i mundrette buketter, og brug også stokken (skræl den, og skær den i stave). 

Damp broccolien i en smule saltet vand under låg i 2-4 min.

Pluk sød basilikum groft, og vend det med kødet lige inden servering. 

26 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, og kom kød og broccoli ovenpå. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.