0

Stegt gris med broccoli, chili, sød basilikum og ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

jasminrishvidløgsquashHakket grisekødsriracha saucehoisinsauce
1 min.
Ris og gris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Pil hvidløg og hak det fint. Riv squash groft og klem evt. lidt væde fra den. Sautér begge dele i rigeligt olie på en varm pande. Det skal ikke tage faren, men mørne let. Ca. 12 minutter. 

Kom kød på panden og lad det brune og gennemstegte. Ca. 10-12 min. Krydr med salt, hoisin, sriacha, sukker og evt. en smule eddike. Kødet må gerne være stærkt og sødligt. 

broccolithai basilikum / holy basil
10 min.
Topping

Sæt vand over til broccoli. Del broccolien i mundrette buketter, brug også stokken. Skræl den gerne og skær den i stave. 

Damp broccolien i en smule øgende, saltet vand under låg i 2-4 min. Afdryp.

Pluk sød basilikum groft. 

26 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkner.

Vend sød basilikum med kødet lige inden servering. Kom kødet på risen og top med broccoli. 

Nyd straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.