0
Stegt kulmule i jordskokkesuppe med hvide bønner og røget chili

Stegt kulmule i jordskokkesuppe med hvide bønner og røget chili

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jordskokker
1 min.
Forbered suppen

Start med at rense jordskokkerne grundigt og fjern evt. urenheder. Du behøver ikke skrælle. Skær dem alle i stykker på ca. 2x2 cm.

Læg ca. 1/3 af jordskokkerne til side til senere. Dem skal du ikke bruge til selve suppen.

jordskokkergrøntsags bouillonGryde
5 min.
Lav suppen

Find en stor gryde frem og tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Rist de resterende jordskokker af i gryden, uden at det tager farve. 2-3 min. Kom så ca. 3 dl. vand i gryden pr kuvert sammen med boullion og lidt salt. Lad det hele simre helt mørt under låg - ca. 10-15 min.

hvide bønneræbler
10 min.
Forbered fyld

Skær æble ud i mundrette tern.

Dræn bønnerne for vand.

hvide bønnerblender / stavblendercitron
20 min.
Færdiggør suppen

Blend suppen helt lind og juster evt. konsistensen med lidt vand, så du får en cremet, lind suppe.

Kom bønnerne op i suppen og lad dem varme lidt med. Smag til med citronsaft, salt og friskværnet sort peber.

kulmulefilet uden skindpande
25 min.
Steg fisk og jordskokker

Skær fisken i kuvertstykker og krydr dem med lidt salt.

Sæt en stor pande over ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden side.

Tag fisken af panden og kom de resterende jordskokker op i panden. Lad dem stege kort, 2-3 min så de tager let farve men beholder noget bid. Krydr med lidt salt.

Chipotle (røget chili)
30 min.
Anretning

Anret rå æble, jordskokker og fisk i en dyb tallerken. Hæld den rygende varme suppe over og drys med lidt røget chili efter smag.

(OBS: Billedet viser fisk med skind, men du får leveret fisken uden skind).

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?