Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at rense jordskokkerne grundigt og fjern evt. urenheder. Du behøver ikke skrælle. Skær dem alle i stykker på ca. 2x2 cm.
Læg ca. 1/3 af jordskokkerne til side til senere. Dem skal du ikke bruge til selve suppen.
Find en stor gryde frem og tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Rist de resterende jordskokker af i gryden, uden at det tager farve. 2-3 min. Kom så ca. 3 dl. vand i gryden pr kuvert sammen med boullion og lidt salt. Lad det hele simre helt mørt under låg - ca. 10-15 min.
Skær æble ud i mundrette tern.
Dræn bønnerne for vand.
Blend suppen helt lind og juster evt. konsistensen med lidt vand, så du får en cremet, lind suppe.
Kom bønnerne op i suppen og lad dem varme lidt med. Smag til med citronsaft, salt og friskværnet sort peber.
Skær fisken i kuvertstykker og krydr dem med lidt salt.
Sæt en stor pande over ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden side.
Tag fisken af panden og kom de resterende jordskokker op i panden. Lad dem stege kort, 2-3 min så de tager let farve men beholder noget bid. Krydr med lidt salt.
Anret rå æble, jordskokker og fisk i en dyb tallerken. Hæld den rygende varme suppe over og drys med lidt røget chili efter smag.
(OBS: Billedet viser fisk med skind, men du får leveret fisken uden skind).
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften