Varm ovnen op til 170 grader. Læg skalotteløgene i et ovnfast fad og bag dem i ca. 20 min til de er møre. Pil skrællen af.
Mens løgene bager knuses et blad noritang helt fint, og stilles til side.
Hak dernæst æblet i superfine små tern, men behold skrællen på. Dryp evt. med en lidt citron så de ikke bliver brune.
Havkatfileten skæres i portinstykker, der skal have samme tykkelse, så stegetiden er ens.
Varm stegepanden op - den skal være rigtig varm! Steg havkatbøfferne i smør i ca. 2-3 minutter på den ene side til de er gyldne. Krydr med salt og peber.
Når en kødnål går glat igennem uden modstand, er fisken mør. Lad den hvile et par minutter og lav i mellemtiden en kompot med de bagte løg og æblerne:
Varm lidt olie op i en gryde og kom løgene i - gryden skal være godt varm. Tilsæt æbleeddike og hvidvin og lad det koge næsten væk. Der skal ikke bruges mere, end det næsten fordamper, når det tilsættes. Kom sukkeret i. Smørret smeltes sammen med løgene. Når smørret er smeltet og hænger ved løgene tilsættes æbleternene, der bare lige skal varmes igennem.
Anret den stegte fisk ovenpå kompotten og drys med knust noritang.
Kommentarer og forslag til opskriften