0

Stegt havkat på bund af nektarin og rødløg og dertil purløgsolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bund af nektarin/rødløg: Fjern stenene fra nektarinerne og skær dem og rødløgene i både på ca. 0,5 cm. Svits rødløgene i lidt olie i ca. 2 min. og tilsæt herefter nektarinerne. Lad dem blot svitse med i 1 min. og krydr med salt og peber. Det er vigtigt, at der stadig er bid i nektarinerne.

Purløgsolie: Rens peberfrugten og skær den i meget, meget fine små tern (de skal først tilsættes lige inden servering, så de stadig er sprøde). Klip purløget i mindre stykker og kom dem i en blender. Tilsæt lidt olie, salt og peber og start blenderen. Hæld olie ved i en tynd stråle til massen er tilpas flydende (ca. ¾-1 dl). Vend til sidst peberfrugten i olien sammen med 1 spsk. balsamico. Smag olien til med salg og peber og evt. mere balsamico.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker, vend dem i durumhvedemel og steg dem på en varm pande i lidt olie. Steges i ca. 2-3 min. på hver side (afhængig af tykkelse).

Server sammen med små nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften