0

Stegt lyssej på knuste kartofler med stegt salat og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kartoffelmos

Start med at skrælle kartoflerne, skær dem i grove stykker, og kog dem helt møre i rigeligt vand.

Når de er møre, hælder du vandet væk, og tilsætter lidt salt og et godt skud olivenolie. Mos kartoflerne med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet peber. Hold mosen lun under låg.

ærter, frostcitronkarse
10 min.
Grønt

Kom de frosne ærter op i en skål. Kog lidt vand op i en elkedel, og overhæld ærterne, så de tør op.

Skyl mix-salaten, og slyng den godt tør bagefter. Klip karsen fri af bakken.

Dræn ærterne for vand, og vend ærter, mix-salat og karse sammen i en skål. Tilsæt et godt skud fintrevet citronskal, lidt citronsaft og et par dråber olivenolie. 

lyssejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker. Krydr med salt og friskkværnet peber. Varm en pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olie.

Steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side, og derefter ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 min. på begge sider.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Rør krydderiblandingen sammen med yoghurten. Rør yoghurten løst ned i kartoffelmosen, uden at yoghurten bliver helt rørt ud.

Anret mosen på en tallerken med den stegte fisk ovenpå og salat på siden.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
663 kcal
Fedt:
21,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
70,5 g
heraf sukkerarter:
3,7 g
Kostfibre:
5,7 g
Protein:
42,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?