0

Stegt lyssej på knuste kartofler med stegt salat og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kartoffelmos

Start med at skrælle kartoflerne, skær dem i grove stykker, og kog dem helt møre i rigeligt vand.

Når de er møre, hælder du vandet væk, og tilsætter lidt salt og et godt skud olivenolie. Mos kartoflerne med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet peber. Hold mosen lun under låg.

ærter, frostcitronkarse
10 min.
Grønt

Kom de frosne ærter op i en skål. Kog lidt vand op i en elkedel, og overhæld ærterne, så de tør op.

Skyl mix-salaten, og slyng den godt tør bagefter. Klip karsen fri af bakken.

Dræn ærterne for vand, og vend ærter, mix-salat og karse sammen i en skål. Tilsæt et godt skud fintrevet citronskal, lidt citronsaft og et par dråber olivenolie. 

lyssejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker. Krydr med salt og friskkværnet peber. Varm en pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olie.

Steg fisken ca. 3-4 min. på den ene side, og derefter ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 min. på begge sider.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Rør krydderiblandingen sammen med yoghurten. Rør yoghurten løst ned i kartoffelmosen, uden at yoghurten bliver helt rørt ud.

Anret mosen på en tallerken med den stegte fisk ovenpå og salat på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
663 kcal
Fedt:
21,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
70,5 g
heraf sukkerarter:
3,7 g
Kostfibre:
5,7 g
Protein:
42,8 g