Jordskokker: Skrub jordskokkerne og skær dem i halve på langs. Sørg for at tykkelsen er nogenlunde ens på dem alle. Læg dem i et ildfast fad med salt i bunden og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.
Cherrytomater: Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad. Drys med lidt sukker, salt og lidt olivenolie. Bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Havtaskekæber: Befri kæberne fra hinder (de bliver som elastikker under tilberedning - så det er vigtigt at fjerne dem alle). Sørg for at kæberne er ens i størelse - del evt. de store kæber i to.
Smelt noget smør på en pande og steg kæberne i ca. 2 minutter på hver side. Kæberne tages af panden og skal nu hvile tildækket i ca. 5 minutter.
Brunet smør: Smelt smørret og tilsæt soja, finthakkede skalotteløg og finthakkede hasselnødder.
Lige inden servering lunes og blandes de bagte jordskokker og cherrytomater med lidt friskhakket persille i en gryde i lidt smør. Krydr med salt og peber.
Persilleolie: Bland olie, , lidt hvidløg, persille, lidt salt og peber i en blender
Portionsanret havtaskekæberne ovenpå en bund af jordskokker/cherrytomater. Fordel det brunet smør ovenpå kæberne og lav en cirkel af persilleolien rundt om.
Server med små kartofler eller godt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften