0

Stegt Hopballe kyllingebryst med fritter, hvidløgsstegte broccoli og sauce Bearnaise

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Fritter:

Forvarm ovnen til 225 grader.

Fordel pommes frites på en eller flere bradepander med bagepapir, og bag dem i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

Fritterne kan også friteres i olie. 

skalotteløghvidløgtimianbroccoli
2 min.
Forberedelse:

Hak hvidløg fint. Pluk og hak timian (gem lidt hel timian til pynt). Hak skalotteløg fint. Del broccoli i små buketter, skræl også stokken og skær den i små bjælker. 

sauce bearnaise
5 min.
Sauce bearnaise

Sæt en lille kasserolle med 1-2 dl vand over at koge. Sluk og kom posen med saucen deri. Sluk for varmen og sæt låg på. Lad den lune i vandet til det skal serveres. 

Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
25 min.
Kylling:
Tænd ovnen på 225 grader!

Varm en pande op til høj varme med en smule olie. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Steg dem, til de er godt gyldne. Vend og kom kyllingebrysterne i ovnen i 3-4 min. til de netop er gennemstegt. 

timian
35 min.
Anretning:

Som vist!

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Bearnaise sauce - med rigtigt smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede bearnaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "berner" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Der er tilsmagt skarpt og "til kant" med masser af estragon. Den perfekte ledsager til en god bøf, men også god til godt stegte hummere, grillet fjerkræ eller til kalvekød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?