0
Stegt kyllingebryst med fritter, hvidløgs-timianbagte broccoliog sauce Bearnaise

Stegt kyllingebryst med fritter, hvidløgs-timianbagte broccoliog sauce Bearnaise

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Fritter

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft!

Fordel pommes frites på en eller flere bradepander med bagepapir, og bag dem i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

Fritterne kan også friteres i olie. 

skalotteløghvidløgtimianbroccoli
2 min.
Hvidløgs-timianbagte rosenkål

Hak hvidløg fint. Pluk og hak timian (gem lidt hel timian til pynt). Hak skalotteløg fint. Del broccoli i små buketter. Skær også stokken og skær den i små bjælker. Kom det hele i et ildfast fad, og vend det med salt, peber og god olivenolie. Bag i ovnen sammen med fritterne i 10-15 min. 

sauce bearnaise
10 min.
Sauce bearnaise

Sæt en lille kasserolle med 1-2 dl vand over at koge. Sluk, og kom posen med saucen deri. Sluk for varmen, og sæt låg på. Lad saucen lune i vandet, til den skal serveres. 

Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
20 min.
Kylling
Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en godt varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber. Kom kyllingebrysterne i et ildfast fad, og steg dem i ovnen også ved 225 grader i 3-4 min., til de netop er gennemstegte. 
30 min.
Anretning

Som vist på billedet!

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Bearnaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede bearnaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "berner" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Der er tilsmagt skarpt og "til kant" med masser af estragon. Den perfekte ledsager til en god bøf, men også god til godt stegte hummere, grillet fjerkræ eller til kalvekød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?