0
Stegt Hopballe kyllingelår med persisk shivid polo og saltede dildagurker

Stegt Hopballe kyllingelår med persisk shivid polo og saltede dildagurker

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelår
1 min.
Kylling
Tænd ovnen på 225 grader. Del evt. kyllingelårene i 2 stykker, og krydr dem med salt og peber. Kom kyllingestykkerne i et ildfast fad, og steg dem i den forvarmede ovn i 25-35 min. Dryp et par gange med lidt af det afsmeltede fedt fra lårene.
jasminrisshivid polo
5 min.
Ris

Fif: har du en gryde med slip let bund, kan du med fordel bruge den her.

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Kom de kogte ris tilbage i den gryde, du kogte dem i, og tilsæt shivid polo mix og en generøs klump smør. Rør rundt, til smørret er smeltet. Pres risene let sammen i gryden.

Hæld 2 spsk. neutral olie (fx rapsolie) pr. person over risene, således at olien trænger til bunden af gryden.

Tænd igen for gryden på medium til høj varme. Nu skal risene stege (uden at der røres i dem), således at der dannes en tyk sprød bund. Det tager typisk 10-15 min.

Lav imens salaten.

agurkcitronsalathoved, fx batavia
30 min.
Salat

Riv citronskallen, og sæt den til side til senere.

Skyl salat og agurk i koldt vand.

Skær bunden af salater, og del den i mundrette stykker.

Del agurk i mindre stykker, kom dem i en sigte, og drys med lidt salt. Lad agurkerne salte og dryppe af i 5 min.

Pluk og hak dild (gem lidt til pynt). Vend den sammen med de saltede agurker, og kom citronsaft og olivenolie på.

dildyoghurt 3,5 %citron
45 min.
Anretning

Anret som vist på billedet. Vend risene ud på en varm tallerken eller fad med den sprøde gyldne side opad. Drys revet citronskal over, drys med dild og dryp med yoghurt.

Servér kylling til.

 

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?