Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Fif: har du en gryde med slip let bund, kan du med fordel bruge den her.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Tilsæt shivid polo mix og en generøs klump smør til risene, og rør rundt, til smørret er smeltet. Pres risene let sammen i gryden.
Hæld 2 spsk. neutral olie (fx rapsolie) pr. person over risene, således at olien trænger til bunden af gryden.
Tænd igen for gryden på medium til høj varme. Nu skal risene stege (uden at der røres i dem), således at der dannes en tyk sprød bund. Det tager typisk 10-15 min.
Lav imens salaten.
Riv citronskallen, og sæt den til side til senere.
Skyl salat og agurk i koldt vand.
Skær bunden af salaten, og del den i mundrette stykker.
Del agurk i mindre stykker, kom dem i en sigte, og drys med lidt salt. Lad agurkerne salte og dryppe af i 5 min.
Pluk og hak dild (gem lidt til pynt). Vend den sammen med de saltede agurker, og kom citronsaft og olivenolie på.
Anret som vist på billedet. Vend risene ud på en varm tallerken eller fad med den sprøde gyldne side opad. Drys revet citronskal over, drys med dild og dryp med yoghurt.
Servér kylling til.
Shivid polo krydderimix indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften