0
Stegt Hopballekylling med lun salat af rug, parmesan, asparges og brøndkarse

Stegt Hopballekylling med lun salat af rug, parmesan, asparges og brøndkarse

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kylling: Pluk ALT kødet fra skroget, gerne mens kyllingen stadigt er lun. Gem det til næste dag. Skær nu kødet ud i passende stykker og rist i olivenolie på en varm pande. Giv lidt ekstra salt og peber drys med lidt spidskommen og cayenne. Når kyllingen er sprød og lækker drysses med lidt rasp på og der rives godt med parmesan (ca. halvdelen) over rist i endnu et par minutter mens der vendes rundt.

Lun salat: Skræl de hvide asparges og evt. det nederste af de grønne og skær dem ud i mindre stykker. Kog først de hvide i 4-5 minutter og tilsæt så de grønne i 1 minut. Skær forårsløg i skiver og hak rødløg og vend det hele sammen med en dressing rørt af de 2 slags sennep, honning, eddike og olie (i den rækkefølge).

Croutons: Skær rugbrød ud i stykker af ca. 4x4 mm. rist på en pande i god olivenolie og drys med salt - lad de sprøde croutons dræne for olie på et stykke køkkenrulle.

Anretning: Server med halve smilende æg, flager af parmesan og brøndkarse på toppen og med godt brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?