0
Stegt hvilling i lage med stikkelsbærkompot, spinat og nye kartofler (4 pers.)

Stegt hvilling i lage med stikkelsbærkompot, spinat og nye kartofler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og drys med masser af hakket persille og krydr evt. med lidt godt salt.

Stikkelsbær kompot: Kom de soignerede og halverede stikkelsbær i en gryde sammen med 50-100 g sukker og 1-2 spsk. vand - lad det koge op - skum af - kog i 2-3 min.

Syltelage til fisken: Kog æbleeddike op med ½ mængde vand og ½ mængde sukker. Tilsæt lidt salt og friskkværnet sort peber. Kog igennem i et minut og skum af.

Hvilling: Soigner fisken og del hvert stykke i 2. Lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og vend dem i hvedemel. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder (evt. med en tallerken). Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og derved opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - nu er fisken klar. Kom fisken i et fad eller dybt serveringsfad og hæld den varme syltelage over. Server straks.

Spinat: Spinaten skylles grundigt og dryppes af. Pil og hak skalotteløg så fint du kan. Kom spinat og løg på den varme pande, hvor du stegte fisken. Lad det falde sammen mens du vender rundt i spinaten. Smag til med salt og peber. Lad spinaten dryppe af i en sigte.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?