0
Stegt hvilling med avokado, ristede solsikkekerner og ovnbagte rødder

Stegt hvilling med avokado, ristede solsikkekerner og ovnbagte rødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødder
1 min.
Bag rodfrugterne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne i mundrette stykker og spred ud på pladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

solsikkekerner
10 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

avokadocitronhvide bønner
15 min.
Forbered salaten

Sigt bønnerne for væde og skyl dem under koldt vand. Lad vandet dryppe godt af.

Skær avokadoen i skiver og kom citronsaft og salt henover.

hvillingfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

25 min.
Lav salaten

Kom bønnerne, avokadoen og gulerødderne i en skål, vend rundt og smag til med salt, peber og citronsaft. Top med solsikkekernerne.

30 min.
Anretning

Servér fisken med salaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
28,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
38,4 g
heraf sukkerarter:
9,7 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
38,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?