0
Stegt skrubbe/ising med broccolirisotto med bacon og mandler

Stegt skrubbe/ising med broccolirisotto med bacon og mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

mandler
Ristede mandler

Kom mandlerne i et ildfast fad.

Drys med lidt fint salt og dryp med god olivenolie og bag i en forvarm ovn ved 175 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af og hak dem groft.

 

skrubbefilet
Fisk

Krydr fileterne med salt og peber og fold dem på midten på den lange led. Vend dem i lidt rug- eller hvedemel og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie.

Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene når det er ”bruset af”. Steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).

 

hvidløgskalotteløgbaconrisottorisparmigiano reggiano (Parmesan)
Risotto

Hvidløg og skalotteløg hakkes fint og bacon skæres i små fine tern.

Skær broccoli ud i små buketter som blancheres i 1 minut i saltet vand.

Steg bacon i en tykbundet gryde til det bliver sprødt uden at branke.

Kom lidt god ekstra jomfruolivenolie i gryden og tilsæt finthakket skalotteløg og hvidløg, som sauteres til de er klare uden at have taget farve - krydr med salt og peber.

Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand og drænes i en sigte. De drænede ris tilsættes gryden med løg og bacon og sauteres i 1-2 min til også de er klare, igen uden at det tager farve.

Dæk herefter risene med kogende vand - og kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere vand efterhånden som væden absorberes af risene. Forsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel ca. 12-15 minutter. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs, ellers brænder risottoen på.

Riv parmesanen fint og vend det i risottoen. Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet.

Tilsæt nu evt. et par tern af smør og rør rundt til smørret er absorberet. Lad risottoen hvile 5 minutter under låg. Smag nu til med salt, peber, lidt citronsaft og lidt revet citronskal (kun det gule!) + evt. mere parmesan.

Broccoli tilsættes risottoen sammen med de hakkede ristede mandler og fintskåret purløg. Servér straks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?