Fisk: Vend fisken i melet, der er krydret med salt og peber. Varm fedtstoffet op på en pande. Steg fisken ved middelvarme i ca. 2 minutter på hver side.
Asparges: Rengør aspargeserne og kog dem i letsaltet vand i ganske kort tid.
Persillesovs laves af: 5 g plantemargarine, 15 g mel, 1,25 dl minimælk, 1 dl bouillon, 1 bundt persille, salt og peber.
Smelt fedtstoffet i en lille gryde og rør melet ud heri. Tilsæt minimælken under kraftig piskning. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og pisk undervejs til det koger. Hak et bundt persille meget fint, kom det i den hvide sovs og giv den et opkog. Smag sovsen til med salt og peber.
Server de stegte fileter sammen med persillesovs, asparges og kartofler. Pynt retten med klippet persille.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kundekommentarer ()