0
Bagt ising/skærisingfilet med grünkern, brunet smør og tomater

Bagt ising/skærisingfilet med grünkern, brunet smør og tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grünkern
1 min.
Grünkern

Sæt grünkern over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge i ca. 15 min., til de er møre.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Sæt samtidig en stor grydefuld vand over at koge, som hvis du skulle koge pasta. Husk også et godt skud salt her.

blomkålhvidløgsalvietomater
5 min.
Grønt

Pluk salvien ud i blade, pil hvidløg, og snit dem fint. Skær tomaterne i store firkanter og blomkål i små buketter. 

isingfilet uden skind
15 min.
Fisk

Kom lidt olivenolie i et fad ,og læg fisken heri. Krydr med salt og peber, og bag i ca. 12-15 min., til fisken er færdig.

NB. Billedet på opskriften viser kullerfilet, men her skal du lave opskriften med isingfilet.

blomkål
20 min.
Blomkål

Når vandet bulderkoger, dypper du blomkålsbuketterne i vandet i 30-45 sekunder, og tager dem op igen, så de stadig har masser af bid.

grünkern
23 min.
Grünkern

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt smør eller olie. Lad det bruse op, og brune let, og tilsæt hvidløg og salvie til panden. Lad det stege med i 30 sek., og kom så tomater på panden. Lad det stege i 2-3 min., og hæld de drænede grünkern (gem kogevandet) op i panden sammen med ca. 1 spsk. kogevand pr. kuvert. Sving eller rør godt rundt, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret grünkern og tomater på en tallerken med fisken ovenpå, og blomkål på siden.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?