Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i rigeligt, let saltet vand i 10-12 min. Kom quinoaen i en sigte, og lad den dryppe godt af. Kom derefter quinoaen i en stor skål, så den kan bredes lidt ud og køle let af.
Rist sesam, til de popper på en tør pande. Knus dem let i en morter med lidt salt.
Snit den røde spidskål, så fint du kan. Kom den snittede kål i en skål, og knug den med fint salt. Vend kålen med citronsaft, og lad den hvile til senere. Rør mayonnaisen med citronsaft og -skræl. Vend den rørte mayonnaise med kogt quinoa, snittet og syrnet kål og halvdelen af de ristede sesamfrø. Smag til med salt og peber.
Fold fileterne, så de er lige tykke i begge ender. Krydr dem med salt og peber. Vend fiskestykkerne i lidt rug- eller hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i godt med neutral olie. Steg dem først på den ene side i 2-3 min., til de er pænt gyldne. Tilføj smørklatter, og når smørret er bruset af, vender du fileterne. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger, ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2 min., og server straks.
Som vist på billedet drysset med de sidste ristede sesam. Server skyllet og tørret rucola til.
Kundekommentarer ()