0
Stegt gris i spidskålswraps med thaidressing

Stegt gris i spidskålswraps med thaidressing

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risen

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

hvidløgrød chilicitron
5 min.
Rør dressingen

Bland fiskesauce, citronsaft, finthakket chili (pas på med mængden - den er stærk), 1/2 tsk. sukker pr. person (eller evt. smagsløs sirup), halvdelen af hvidløget revet fint og 1/2 spsk. olie pr. person. Bland det godt rundt, så sukkeret opløses. Smag til med evt ekstra salt eller sukker.

rødløg
10 min.
Sylt rødløget

Skær løget i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

spidskål
15 min.
Forbered kålen

Pil bladene fra stokken på spidskålen og anret på et fad. (Man kan også snitte det fint og røre alle ingredienserne sammen til en salat, hvis man foretrækker det.)

Hakket grisekødvietnamesisk Pho krydderi
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. 

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i 2-3 min., indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt.

Riv resten af hvidløget og tilsæt til kødet sammen med krydderiblandingen.

Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Byg spidskålswraps med ris, kød, rødløg og dressing.

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
589 kcal
Fedt:
27,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,8 g
Kulhydrat:
45 g
heraf sukkerarter:
7,4 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
36,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?