Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Bland fiskesauce, citronsaft, finthakket chili (pas på med mængden - den er stærk), 1/2 tsk. sukker pr. person (eller evt. smagsløs sirup), halvdelen af hvidløget revet fint og 1/2 spsk. olie pr. person. Bland det godt rundt, så sukkeret opløses. Smag til med evt ekstra salt eller sukker.
Skær løget i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Pil bladene fra stokken på spidskålen og anret på et fad. (Man kan også snitte det fint og røre alle ingredienserne sammen til en salat, hvis man foretrækker det.)
Varm en pande op ved høj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i 2-3 min., indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt.
Riv resten af hvidløget og tilsæt til kødet sammen med krydderiblandingen.
Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.
Byg spidskålswraps med ris, kød, rødløg og dressing.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
Kommentarer og forslag til opskriften