0
Stegt knoldselleri med bagte løg, oliven, cheddar og lyssej

Stegt knoldselleri med bagte løg, oliven, cheddar og lyssej

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løg
1 min.
Løg

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Skræl løgene og skær dem i kvarte. Gnid med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag på en bageplade i ovnen til de er helt møre og har taget godt med farve. 

knoldselleri test
5 min.
Knoldselleri

Skræl selleriet, brug gerne en kartoffelskræller så du undgår for meget spild.

Skær det herefter ud i store tern på ca. 2x2 cm. Rist ternene på en pande i en smule olivenolie ved mellem varme, til de har taget en smule farve og er møre - ca. 15 min.

lyssejfilet med skind
15 min.
Fisken

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Skær den ud i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Læg dem i et ildfast fad med skindsiden op. Sæt fadet ind i ovnen under pladen med løg. Bag fisken til du uden problemer kan fjerne skindet med fingrene - ca. 10-15 min.

babyspinat
20 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt igennem. Skær den herefter igennem et par gange med en skarp kniv.

Når selleriternene er færdige, vender du de varme tern og spinaten sammen i en skål og smager til med masser af fintrevet citronskal, salt og friskværnet peber.

farmhouse cheddar
30 min.
Anretning

Anret selleri og spinat i bunden af en dyb tallerken. Kom oliven og bagte løg henover.

Anret fisken ovenpå og slut af med at rive osten henover.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?