0
Stegt knoldselleri med bagte løg, oliven, ost og lyssej

Stegt knoldselleri med bagte løg, oliven, ost og lyssej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løg
1 min.
Løg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl løgene, skær dem i kvarte, gnid dem med lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag løgene på en bageplade i ovnen, til de er helt møre, og har taget godt med farve. 

knoldselleri
5 min.
Knoldselleri

Skræl sellerien (brug gerne en kartoffelskræller, så du undgår for meget spild), og skær den ud i store tern på ca. 2x2 cm.

Rist ternene på en pande i en smule olivenolie ved mellem varme i ca. 15 min., til de har taget en smule farve, og er møre.

lyssejfilet med skind
15 min.
Fisken

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, skær den ud i kuvertstykker, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Læg fisken i et ildfast fad med skindsiden op. Sæt fadet ind i ovnen under pladen med løg, og bag i ca. 10-15 min., til du uden problemer kan fjerne skindet med fingrene.

babyspinat
20 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt, og skær den igennem et par gange med en skarp kniv.

Når selleriternene er færdige, vender du de varme tern og spinaten sammen i en skål, og smager til med masser af fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.

parmigiano reggiano (Parmesan)oliven, uden sten
30 min.
Anretning

Anret selleri og spinat i bunden af en dyb tallerken, og kom oliven og bagte løg henover.

Anret fisken ovenpå, og slut af med at rive osten henover.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
811 kcal
Fedt:
51,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,5 g
Kulhydrat:
41,2 g
heraf sukkerarter:
14,2 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
41,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?