0
Stegt kotelet med bagte rødder og raita

Stegt kotelet med bagte rødder og raita

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kotelet af gristamari soya saucehvidløg
1 min.
Marinér kødet

Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål, og tilsæt soya saucen.

Vend kødet i marinaden, og gem det til senere.

brune ris
3 min.
Kog risene

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra. 

rodfrugter (blandede)hvidløg
5 min.
Bag rødderne

Dæk en bageplade med bagepapir.

Flæk rødderne i kvarte, og spred dem ud på bagepladen.

Riv resten af hvidløget henover, vend med 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr med salt og peber.

agurktomatergræsk yoghurt, 10%
15 min.
Rør raitaen

Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.

Hak tomat og agurk i små stykker, og vend dem i yoghurten. Smag til med salt og peber.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme, og steg kødet i 1 spsk. olie pr. pers. i ca. 2 min. på to sider, til kødet har fået godt med farve, og er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Servér kødet med bagte rødder, ris og raita.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
566 kcal
Fedt:
27,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
44,9 g
heraf sukkerarter:
4,5 g
Kostfibre:
2,9 g
Protein:
34,7 g