Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet og ud af posen ½ time før de skal steges. Krydr dem med salt, peber og Jamaican Jerk* (pas på det er stærkt) - du skal gemme noget til kartoflerne. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige tilsættes små klatter smør sammen med et par timianstilke (gem lidt timian til grønkålen) og 2-4 fed knuste hvidløg. Lad koteletterne stege videre i et minuts tid hvor du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden og dæk dem med stanniol så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 minutter før du serverer dem.
Grønkål: Rib grønkålen af stænglerne og pluk bladene i mindre mundrette stykker. Skyl dem i 2 hold koldt vand og tør dem i en salatslynge. Skær brødet ud i tern på ca. ½ cm og steg dem gyldne på en pande i smør sammen med lidt hakket hvidløg. Tilsæt grønkålen og steg videre i 2-3 min. Drys til sidst med plukket og hakket timian samt fintsnittet rødløg. Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
Kartofler: Skyl kartoflerne grundigt og læg dem i et ovnfast fad sammen med de sidste (upillede) hvidløgsfed. Dryp med olivenolie, krydr med salt, peber og Jamaican Jerk. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 35-40 min.
Ved anretning river du lidt citronskal over kødet.
*ASAs Jamaican Jerk indeholder:
1 del Timian, 1 del allehånde, 1 del paprikaflager, 1 del hvidløg, 1 del ingefær, 1 del kanel, 1 del chili, 1 del sort peber og 1 del nelliker.
Kundekommentarer ()