0
Stegt kotelet med krydrede ris, salat og rosiner

Stegt kotelet med krydrede ris, salat og rosiner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmatikasserolle
1 min.
Kog risene

Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på pakken. 

rødløgsquashmesclun, mix salaterMandolinjernskål
3 min.
Forbered salaten

Skær squashen i lange bånd og rødløget i papirstynde ringe. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har. 

Bland salat, squash og rødløg i en skål.

kotelet
10 min.
Steg koteletten

Steg koteletten på en godt varm pande i en smule olie i 3-4 min. på hver side. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

za'atarrosiner
20 min.
Anretning

Vend de varme ris med rosiner og krydderblandingen, og anret på en tallerken med kotelet og salat ved siden af. Kom til sidst lidt yoghurt over salaten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?