0
Stegt kotelet med pestobønner og glaskålssalat

Stegt kotelet med pestobønner og glaskålssalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Inden du starter

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hvide bønner
1 min.
Lun bønnerne

Dræn bønnerne, og kom dem op i en gryde sammen med et par dråber olivenolie. Lun dem godt igennem ved mellem varme i 3-4 min., og krydr med salt og sort peber.

glaskålKota-ostagurk
3 min.
Lav salaten

Skræl glaskålet med en kartoffelskræller. Skær det i tynde strimler a la tændstikker. Skær agurken i samme størrelse stænger. Smuldr osten med fingrene, og vend det hele løst sammen i en skål.

citronkotelet af gris
15 min.
Steg kotelet og citron

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olie, og steg koteletten i 3-4 min. på hver side. Tag koteletten af panden, halvér citronen, og steg den på skærefladen, til den har taget godt med farve.

20 min.
Anretning

Vend salaten med saft fra den stegte citron. Vend bønnerne med pesto, og anret dem på en tallerken sammen med kotelet og salat.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?