0
Stegt kuller i flødesovs med pasta og bagte kål

Stegt kuller i flødesovs med pasta og bagte kål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
palmekål
1 min.
Kålen

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skyl kålen grundigt, afdryp den for vand, og skær bladene fra stokken. 

Spred bladene ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, lidt salt og peber. Bag kålbladene i ca. 10 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. 

løgbladsellerihvidløgfløde 9%hvedemelkullerfilet uden skind
10 min.
Flødesovsen

Skær fisken i stykker på 2x2 cm., og krydr dem godt med salt.

Pil løg og hvidløg, og skyl sellerien grundigt. Hak det hele fint. 

Varm en pande op ved middel varme. Steg grøntsagerne under omrøring i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min., indtil de er gyldne. Hæld 1/2 spsk. hvedemel i panden, og rør det godt ud i grøntsagerne. 

Hæld fløden i under omrøring, indtil du har en cremet sovs.

Kom fiskestykkerne i 3 min. før servering. 

Smag til med salt og peber.

spaghetti, 50% fuldkorn
25 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og hæld fisken med flødesovsen henover. Top med den bagte kål.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
22,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
51,9 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
14,9 g
Protein:
37,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?