0
Stegt kuller i frisk grøn purésuppe med himmelbjergost og basilikum

Stegt kuller i frisk grøn purésuppe med himmelbjergost og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porrehvidløg
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak porren og hvidløget groft, og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.

Varm gryden op ved middel varme, og steg porre og hvidløg i ca. 5 min., indtil det bliver mørt.

spinatgrøntsagsbouilloncitron
10 min.
Rør suppen

Kom spinaten og bouillonen i gryden med porre, og hæld vand i, indtil det dækker fyldet. Få det op at simre i ca. 5 min., og sluk for varmen.

Lige før servering, blendes suppen til en cremet konsistens med en stavblender. Tilsæt lidt vand, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt, peber og citronsaft og varm op igen.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en brødrister.

kullerfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

basilikumHimmelbjergost
25 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret fisken henover. Top med revet ost og basilikumblade.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
528 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
34,4 g
heraf sukkerarter:
4,5 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
36,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?