Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Spred kartoflerne ud på bagepapir på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve.
Skær bladselleri og ost i mundrette stykker, og kom dem i blenderen sammen med persille, pinjekerner og hvidløg.
Blend det hele til en pesto, og smag til med salt, peber og lidt eddike.
Riv kålen fra stilken.
Sæt en pande over høj varme og steg kålen i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.
Skær fisken i ca. 2 fingres størrelse.
Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. pers.. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 1 min.
Servér fisken med kartofler, kål og pesto.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kommentarer og forslag til opskriften