0
Stegt kuller i hakkede urter med hvide bønner og kota

Stegt kuller i hakkede urter med hvide bønner og kota

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter.

Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.

Find alle ingredienser og redskaber frem.

gulerødderFennikel
1 min.
Hak grøntsagerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Hak guleroden og fenniklen i små tern. Kog grøntsagerne i 1 min. og lad dem køle af i en sigte.

rødløgdild
10 min.
Sylt rødløget

Skær løget i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

Hak dilden groft.

kullerfilet med skind
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

Kota-ost
20 min.
Anretning

Kom de hakkede grøntsager i et stort fad. 

Dræn bønnerne for væde og skyl dem hurtigt under koldt vandt.

Vend bønnerne med de hakkede grøntsager og smag til med salt, peber og 1/2 spsk. olie pr. person. 

Anret fisken henover med brud af kota, syltede rødløg og dilden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
509 kcal
Fedt:
20,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
32,9 g
heraf sukkerarter:
9,3 g
Kostfibre:
5,1 g
Protein:
39,7 g