Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl sellerien, skyl den grundigt, og skær den i tern.
Kog selleristykkerne i ca. 10 min., til de er helt bløde, og næsten falder fra hinanden. Dræn sellerien i en sigte, men gem kogevandet. Kom sellerien tilbage i gryden, og pisk med et piskeris. Pisk, indtil man har en grov puré (brug også kogevandet, hvis pureen mangler væde). Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og peber.
Pil det yderste lag af forårsløget, og skyl det og basilikum grundigt.
Hak forårsløg fint, og skær peberfrugt i mundrette stykker.
Pil bladene fra stilken på basilikummen.
Pil og skær hvidløg i tynde skiver.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og og kom peberfrugt, forårsløg og hvidløg på panden. Lad det hele simre, indtil peberfrugten bliver mør. Kom linser, pinjekerner og basilikum i, og smag til med salt og peber.
Servér fisken med pure og linser.
Kundekommentarer ()