0
Stegt kuller i selleripure med grønne linser i grøn peber peber og basilikum

Stegt kuller i selleripure med grønne linser i grøn peber peber og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

grønne linser
3 min.
Linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

knoldselleri
3 min.
Pure

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl sellerien, skyl den grundigt, og skær den i tern.

Kog selleristykkerne i ca. 10 min., til de er helt bløde, og næsten falder fra hinanden. Dræn sellerien i en sigte, men gem kogevandet. Kom sellerien tilbage i gryden, og pisk med et piskeris. Pisk, indtil man har en grov puré (brug også kogevandet, hvis pureen mangler væde). Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og peber.

grøn peberfrugtbasilikumhvidløgforårsløg
15 min.
Grøntsager

Pil det yderste lag af forårsløget, og skyl det og basilikum grundigt.

Hak forårsløg fint, og skær peberfrugt i mundrette stykker. 

Pil bladene fra stilken på basilikummen.

Pil og skær hvidløg i tynde skiver.

pinjekerner
25 min.
Fisk og grøntsager

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og og kom peberfrugt, forårsløg og hvidløg på panden. Lad det hele simre, indtil peberfrugten bliver mør. Kom linser, pinjekerner og basilikum i, og smag til med salt og peber.

40 min.
Anretning

Servér fisken med pure og linser.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
507 kcal
Fedt:
18,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
1 g
Kulhydrat:
38,4 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
14,3 g
Protein:
40,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?