0
Stegt kuller med 2 slags kål og abrikospuré

Stegt kuller med 2 slags kål og abrikospuré

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Abrikospure: Skær abrikoserne i mindre stykker og læg dem i en lille gryde. Tilsæt saft fra 2 appelsiner og evt. vand til abrikoserne lige er dækket. Kog abrikoserne møre under låg og blend derefter det hele til en puré. Smag til med salt og peber.

Rosenkål: Fjern de yderste blade på rosenkålene. Pil derefter ca. 3 til 4 blade af hver rosenkål og gem dem til salaten. Hak de pillede rosenkål fint og sauter dem i lidt smør eller olie sammen med 1 finthakket skalotteløg (må ikke tage farve). Smag til med salt, peber og evt. lidt presset hvidløg.

Spidskål: Pil ca. 8 store blade af spidskålen og blancher bladene i kogende vand i ca 1 min. Afkøl dem under koldt vand og dup dem tørre. Del bladene i 2 halvdele og skær den grove stok fra bladene. Lav små koldolmere med de sauterede rosenkål som fyld. Kom 2 spsk. vand i et ildfast fad, læg kåldolmerne i, krydr med salt og peber og kom nogle smørklatter ovenpå. Overdæk fadet med stanniol og sæt det i en 200 grader varm ovn i ca. 5 min. (til kåldolmerne er gennemvarme).

Salat af rosenkålsblade: Vend bladene i en lille skål med olie og en god balsamicoeddike og tilsæt lidt ringe af skalotteløg.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og steg dem på skindsiden til farven på kødet bliver mælkehvidt. Vend fileterne lige inden servering. Under stegning tilsættes 1 fed hvidløg (gerne med skal) og et par kviste timian

Retten serveres med små bagte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK