0
Tang-stegt kuller med baba ganoush, fladbrød & grünkern

Tang-stegt kuller med baba ganoush, fladbrød & grünkern

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginebaba ganoush kryddericitronhvidløgtahin
1 min.
Baba ganoush (auberginedip):

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 15-20 steder. Halver auberginen, og snit et diagonalt mønster i aubergine kødet. Læg de halve auberginer i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 30 min., til auberginen er mør og gylden. Lad auberginen køle lidt af, og skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med pillede hvidløg, tahin, god olivenolie (der skal bruges en del - jeg bruger 2 spsk. pr. person jeg laver mad til), citronsaft og baba ganoush krydderiet (gem 1/3 til brødet). Juster evt. med lidt salt og ekstra citronsaft.

grünkern
5 min.
Grünkern:

Kom grünkern i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt. Kog dem i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte i et par minutter.

pizzadej - på surdejbaba ganoush krydderiolivenolie, ekstra jomfrusalt
25 min.
Fladbrød:
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige store stykker på knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg dem 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Drys med lidt god flagesalt og det sidste krydderi, og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.
kullerfilet uden skindtang-panérmix
35 min.
Fisk:
koriander
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Vend de kogte grünkern og baba ganoush sammen, og drys med plukket og skyllet koriander. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Med denne tang-panérmix bliver dine fiskeretter super lækre. Tangen i mix’en gør, at fisken lettere forbliver saftig og tilfører fisken en velafbalanceret umami-smag samt naturlige salte og mineraler.

Ingredienser:
Dalarhvedemel. Ølandshvedemel. Salt. Peber. S. Latissima-tang

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?