0
Stegt kuller med bagnet verd, bulgur og fladbrød

Stegt kuller med bagnet verd, bulgur og fladbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillehvidløgcitronpizzadej - på surdej
1 min.
Bagnèt verd

Tag pizzadejen ud af køleskabet, gerne 30 min., før du skal bruge den.

Pil og hak hvidløg.

Skyl persillen, tør den i en salatslynge, og hak den groft.

Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.

Kør til en glat masse med god olivenolie, lidt af din bedste eddike (gerne en hvidvinseddike) og lidt citronsaft og skal.

Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.

pizzadej - på surdej
10 min.
Fladbrød

Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie.

Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt, og dryp evt. med lidt olivenolie.

NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål. 

bulgurtomateragurk
20 min.
Bulgursalat

Kog bulgur i rigeligt vand i 10 min. Dræn og afkøl den let i en sigte.

Skær agurker og tomater i små stykker, og vend dem i den afkølede bulgur. Rør ca. halvdelen af bagnet verd'en i bulgursalaten, og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.

kullerfilet med skind
35 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv.

Krydr med salt og peber på kødsiden, og steg f (se video ovenover)isken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande (gerne slip-let).

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden netop begynder, at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par små klumper smør til panden, og lad det bruse op. Vend fisken, krydr med salt, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

citron
45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér med det sidste bagnet verd og citron dertil. 

NB. billedet er vist med fisk uden skind - i denne uge får du dog lækker fisk med skind. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?