Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog sorghum i rigeligt vand tilsat lidt salt i ca. 15 min. Hæld den derefter i en sigte og lad den dryppe af.
Halver gulerødderne på langs. Skær tomaterne i grove firkanter. Giv hvidløgsfeddene et let tryk med den flade side af en kniv.
Vend de rå gulerødder med masser af citronsaft, olivenolie og sennep. Krydr med lidt salt og riv parmesanen over.
Skær fisken i kuvertstykker. Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt en smule olivenolie. Steg fisken 3-4 min. på den ene side og maks. 30 sek. på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Læg fisken over på en tallerken.
Varm panden op igen (uden at rengøre den) og tilsæt lidt olivenolie. Kom hvidløg og 1 kvist rosmarin på panden og lun det lidt igennem. Tilsæt så tomaterne og lad dem stege 2-3 min. Vend sorghum op i panden og rør godt rundt. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Anret sorghum i en dyb tallerken med fisken ovenpå og de marinerede gulerødder på siden.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()