0
Stegt kuller med chermoula, bulgur og fladbrød

Stegt kuller med chermoula, bulgur og fladbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chermoula er en krydderiblanding og marinade, der stammer fra Nordafrika, især Marokko, Algeriet og Tunesien.

Den bruges traditionelt til at krydre fisk og skaldyr, men den kan også anvendes til kød eller grøntsager.

Chermoula indeholder typisk en blanding af friske urter som koriander og persille, sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft eller eddike samt en række krydderier som spidskommen, paprika og chili.

Den præcise opskrift på chermoula kan variere fra region til region og fra husstand til husstand, hvilket giver mulighed for personlig tilpasning af smagen.

Chermoula tilføjer en rig og krydret smag til retter, og er en vigtig del af det nordafrikanske køkken, der tilfører både smagsdybde og friskhed til måltiderne.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillehvidløgchermoula krydderiblandingcitronpizzadej - på surdej
1 min.
Chermoula

Tag pizzadejen ud af køleskabet, gerne 30 min., før du skal bruge den.

Pluk og hak persille groft, og brug også gerne den bløde del af stilkene. Mos det hele i en morter med hvidløg, revet citronskal og krydderiblandingen, og rør med ca. 2 spsk. god olivenolie og 1/4 tsk. citronsaft pr. pers. Smag til med salt. 

pizzadej - på surdej
10 min.
Fladbrød

Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie.

Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt, og dryp evt. med lidt olivenolie.

NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål. 

bulgurtomateragurk
20 min.
Bulgursalat

Kog bulgur i rigeligt vand i 10 min. Dræn og afkøl den let i en sigte.

Skær agurker og tomater i små stykker, og vend dem i den afkølede bulgur. Rør ca. halvdelen af chermoula'en i bulgursalaten, og smag til med salt og peber.

kullerfilet med skind
35 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber på kødsiden og steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør til panden og lad det bruse op. Vend fisken krydr med salt og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér det sidste af chermoula dertil. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?