Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl eller skrub kartoflerne, og kog dem i saltet vand i ca. 10 min., til de er møre. Vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre.
Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Sæt en pande over ved høj varme, og steg kålen i lidt olie i ca. 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet mørt.
Du kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis du laver mad til flere.
Vend med citronsaft, salt og peber lige før servering, og top med revet krystal karl.
Skyl citronerne, halvér dem, og grill dem på en varm tør pande, indtil de har fået en brun overflade.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere, at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. pers., og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og saften fra de grillede citroner.
Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.
Tilsæt lidt olie til panden, når den er godt gennemvarm. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Kom væden fra panden i citronsaucen.
Servér fisk med kartofler, stegt kål og citronsauce.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kundekommentarer ()