0
Stegt kuller med edamamesalat med dild og ristet cashew

Stegt kuller med edamamesalat med dild og ristet cashew

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

quinoa
1 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør, og sigt vandet fra.

cashewnødder
5 min.
Rist nødderne

Rist nødderne på en tør pande over middel varme, til de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

mukimame (bælgede edamamebønner)
10 min.
Varm edamamen

Dæk edamamebønnerne med kogende vand i 1 min., og lad dem dampe af i en sigte.

spidskåldildcitron
15 min.
Hak kålen

Hak spidskålen i mundrette stykker og dilden groft.

Overfør det til en stor skål sammen med bønnerne og quinoaen, og vend med revet citronskal, citronsaft og 1 tsk. olie pr. pers.

Vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.

kullerfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. pers. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Anret edamamesalaten i et fad, og top med nødderne, brud af kotaosten og stegt fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
26,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
33,3 g
heraf sukkerarter:
4,4 g
Kostfibre:
12,4 g
Protein:
46,6 g