0
Stegt kuller med flødespinat og vintermos

Stegt kuller med flødespinat og vintermos

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En rigtig comfy vinterret!

Vend evt. lidt af din fløde i mosen, og husk altid at smage godt til. Især når mosen har ekstra rødder i. 

Har du en smule revet tør ost (fx. parmesan), er det også lækkert i mosen. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerpastinakkerporre
1 min.
Vintermos

Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i grove stykker. Snit porre fint, og gem lidt lysegrøn top til servering.

Kom rødder og porre i en gryde med kogende vand, der akkurat dækker, og kog dem helt møre under låg i ca. 20 min. (HUSK du IKKE skal salte vandet). 

Dræn vandet fra, og afdryp grundigt. Mos det hele groft med et piskeris, og smag til med 1-2 spsk. smør, lidt olivenolie og salt. 

 

hvidløgbabyspinatfløde 38% (piskefløde)kullerfilet uden skind
15 min.
Flødespinat og fisk

Snit hvidløg i tynde skiver, og sautér dem i olivenolie på en varm pande (de skal ikke tage farve).

Kom spinat på, lad den falde en smule sammen, og tilsæt fløde. Krydr med salt, og lad det koge i ca. 1-2 min., til du får en cremet spinat. 

Del fisken i stykker, så du får 1 stk. pr. pers. Vend dem i mel, og steg dem gyldne og lækre i olie på en varm pande i ca. 2-3 min. på hver side. Krydr fisken med salt. 

 

27 min.
Anretning

Anret mos i dybe tallerkener, top med flødespinat, fisk og porrer, og nyd straks. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?