Der er mange variationer af denne salat fra Karnataka.
Men min favorit er en simpel version lavet med sprøde rå gulerødder, kokos, citrus og hakket mynte eller koriander. YOM!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl linserne i koldt vand, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min., til de er møre.
Lad linserne dryppe af i en sigte til senere.
Rør en dressing af al saften fra citronen, som du rører med samme mængde sukker, som der er saft. Når sukkeret er opløst piskes god olivenolie i, til den opnår dobbelt volumen. Smag til med salt og sort peber.
Kassér kernerne fra chilifrugten, og skær resten i små stykker. Pluk og hak mynte (gem lidt blade til pynt). Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern.
Rist Gajjara Kosambari krydderi af på en pande i lidt neutral olie, og rist halvdelen af kokosmelet med et par minutter. Kom de kogte drænede linser ved, og rist igennem i 4-5 min. Krydr med salt.
Vend de ristede linser sammen med gulerødder, chili, det sidste kokosmel, mynte og dressingen, og smag til med salt og peber.
Lad salaten trække til senere.
Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Vend fisken i mel, dernæst i et sammepisket æg og så igen i mel.
Steg fisken på en pande i neutral olie, til fisken er sprød, gylden og gennemstegt.
Lad den dryppe af på fedtsugende papir, og krydr igen med lidt salt.
Som vist på billedet med det sidste citron.
Fif: retten kan være lækker, at servere med en god klat yoghurt.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Gajjara Kosambari krydderi indeholder: spidskommen, sorte sennepsfrø, sesamfrø, nigellafrø
Kundekommentarer ()