0
Stegt kuller med Gajjara Kosambari
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Der er mange variationer af denne salat fra Karnataka.

Men min favorit er en simpel version lavet med sprøde rå gulerødder, kokos, citrus og hakket mynte eller koriander. YOM! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røde linser
1 min.
Linser

Skyl linserne i koldt vand, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 6-8 min., til de netop er møre.

Lad linserne dryppe af i en sigte til senere. 

Gajjara Kosambari krydderirøde linserkokosmelgulerøddercitronmyntegrøn chili
2 min.
Gajjara Kosambari

Kassér kernerne fra chilifrugten, og skær resten i små stykker. Pluk og hak mynte. Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern.

Rist Gajjara Kosambari krydderi af på en pande i lidt neutral olie. Rist halvdelen af kokosmelet med her et par minutter. Kom de kogte drænede linser ved, og rist igennem i 4-5 min. Krydr med salt.

Vend de ristede linser sammen med gulerødder, chili, det sidste kokosmel, mynte og citronsaft, lidt god olivenolie og smag til med salt og sukker.

Lad salaten trække til senere. 

kullerfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Vend fisken i mel, dernæst i et sammepisket æg og så igen i mel. Steg fisken på en pande i neutral olie, til fisken er sprød, gylden og gennemstegt.

Lad den dryppe af på fedtsugende papir, og krydr igen med lidt salt.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet med det sidste citron.

Fif: retten kan være lækker, at servere med en lille klat yoghurt til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Gajjara Kosambari krydderi indeholder: spidskommen, sorte sennepsfrø, sesamfrø, nigellafrø

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?