Der er mange variationer af denne salat fra Karnataka, men min favorit er en simpel version lavet med sprøde rå gulerødder, kokos, citrus og hakket mynte eller koriander. YOM!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl linserne i koldt vand og kog derefter i rigeligt letsaltet vand i 6-8 min., til de netop er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte til senere.
Kasser kernerne fra chilifrugten, og skær resten i små stykker. Pluk og hak mynte. Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern. Rist krydderierne af på en pande i lidt neutral olie. Kom de kogte drænede linser ved, og rist igennem i 4-5 min. Krydr med salt. Vend de ristede linser sammen med gulerødder, chili, kokos, mynte og citronsaft, og smag til med salt og sukker. Lad salaten trække til senere.
Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Vend fisken i mel, dernæst i et sammepisket æg og så igen i mel. Steg fisken på en pande i neutral olie, til fisken er sprød, gylden og gennemstegt. Lad den dryppe af på fedtsugende papir. Krydr igen med lidt salt.
Som vist på billedet.
Gajjara Kosambari krydderi indeholder: spidskommen, sorte sennepsfrø, sesamfrø, nigellafrø
Kundekommentarer ()