0
Stegt kuller med hvidkålstabbouleh med salatost, persille og citron

Stegt kuller med hvidkålstabbouleh med salatost, persille og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Bulgur

Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den i en gryde tilsat koldt vand, så det står 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 7-8 min., sluk, og lad bulguren trække i yderligere 5 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

hvidkåltabbouleh krydderibredbladet persillecitronsalatost i tern (marineret i hvidløgsolie)bulgur
2 min.
Hvidkålstabbouleh

Skær kålen i så fine strimler som du kan - brug gerne et mandolinjern. Kom kålen i en skål og drys med lidt fint salt. Knug kål og salt med dine hænder og lad kålen salte i 10 minutter.

Hak imens persillen fint. Du kan med fordel bruge stilkene også (kasser dog den nederste 1/3 af stilkene). Vend den kogte bulgur sammen med tabouleh-krydderiblandingen, den letsaltede kål og persille samt lidt god olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber, presset hvidløg samt evt. lidt sukker. Smuldr til sidst osten, og vend den i salaten.

kullerfilet uden skind
25 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, krydr dem med salt og peber, og vend dem i lidt rug- eller hvedemel.

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne og kødet begynder at være gennemstegte.

Vend fiskene og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?