0
Stegt kuller med pecorinosovs og grønne asparges

Stegt kuller med pecorinosovs og grønne asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

kartoflersalt
3 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

pecorino romanoolivenolie, ekstra jomfruhvedemelsødmælksaltsort peber
10 min.
Pecorinosovs

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset. Lige før servering varmes sovsen op igen, osten rives i, og der smages til med salt og peber. 

porregrønne aspargesolivenolie, ekstra jomfrucitron
15 min.
Porren og aspargeserne

Pil det yderste lag af porren, og skyl den grundigt sammen med aspargeserne. Skræl den nederste del af aspargeserne for at fjerne den trævlede del. Kassér den øverste del af porren, og skær den over på tværs, så du får 2 halve. 

Sæt en pande, med vand der lige dækker bunden, over at koge. Når vandet koger, lægges porren i først. Kom låg på panden, og damp porren i 3 min., før aspargeserne kommes i og damper med i 2 min. 

Tag porren og aspargeserne op af panden. Flæk porren på langs, og vend dem sammen med aspargeserne i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt, peber og citronsaft. 

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 2 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med de kogte kartofler og dampede grøntsager, og hæld den lune ostesovs henover. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
555 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
50,7 g
Kulhydrat:
50,7 g
heraf sukkerarter:
10,5 g
Kostfibre:
7,3 g
Protein:
37,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?