Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset. Lige før servering varmes sovsen op igen, osten rives i, og der smages til med salt og peber.
Pil det yderste lag af porren, og skyl den grundigt sammen med aspargeserne. Skræl den nederste del af aspargeserne for at fjerne den trævlede del. Kassér den øverste del af porren, og skær den over på tværs, så du får 2 halve.
Sæt en pande, med vand der lige dækker bunden, over at koge. Når vandet koger, lægges porren i først. Kom låg på panden, og damp porren i 3 min., før aspargeserne kommes i og damper med i 2 min.
Tag porren og aspargeserne op af panden. Flæk porren på langs, og vend dem sammen med aspargeserne i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt, peber og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 2 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Servér fisken med de kogte kartofler og dampede grøntsager, og hæld den lune ostesovs henover.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()