0
Stegt kuller med nye rødbeder, peanutbutter / sursøddressing og mynte

Stegt kuller med nye rødbeder, peanutbutter / sursøddressing og mynte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbeder
1 min.
Bag bederne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær bederne i både og spred dem ud på bagepladen.

Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og bag dem i ca. 20 min., indtil de er blevet møre.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

peanutbutterSød chilisaucecitron
15 min.
Rør dressingen

Hæld peanutbutter og chilisauce i en stor skål, og tilsæt saften fra citronen.

Smag til med salt og peber.

kullerfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i store stykker, og varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

mynte
25 min.
Rør salaten

Vend bagte rødbeder og mynteblade i dressingen, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anrenting

Servér fisken med beder og kartofler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
22,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
55,9 g
heraf sukkerarter:
21 g
Kostfibre:
8,6 g
Protein:
34 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?