0
Stegt kuller med pak choy, appelsin og cashewnødder

Stegt kuller med pak choy, appelsin og cashewnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

hvidløg
5 min.
Lav dressingen

Bland pr. person: 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og 1/2 tsk. sennep, revet hvidløg og lidt salt i en stor skål. 

grønkålpak choyappelsin
10 min.
Forbered grøntsagerne

Riv kålen fra stilken på grønkålen.

Pil bladene fra stokken på pak choy.

Skær kødet på appelsinen i mundrette stykker.

Overfør appelsin og halvdelen af grønkål og pak choy til skålen med dressing, rør godt rundt, og gem det til senere.

cashewnødder
15 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

kullerfilet med skindgnocchi
20 min.
Steg kålen og gnocchien

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges resten af begge slags kål i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Overfør den stegte kål til skålen med resten af kålen og appelsin.

Steg efterfølgende gnocchierne i ca. 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve og er gennemvarme.

25 min.
Steg fisken

Varm en ny pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Anret fisken med gnocchier og salat, og top med nødder.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
554 kcal
Fedt:
21,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
48,3 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
10,7 g
Protein:
36,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?