0
Stegt kuller med pak choy og Thai red curry i kokos

Stegt kuller med pak choy og Thai red curry i kokos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server straks.

Cashewnødder: Kom nødderne i et ildfast fad – dryp lidt olie på og drys med fint salt. Rist gyldne i en 180 grader varm ovn i ca. 6-8 minutter. Køl let af og hak dem groft.

Fisk: Fileterne deles i mindre stykker og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt hvedemel og steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.

Pak choy: Skyl og tør kålen. Skær den groft ud - både top og bund. Varm neutral olie i en wok og tilsæt kål og sautér hurtigt ved høj varme sammen med fine strimler af rød peber og snittet forårsløg. Tilsæt rød karry og vend rundt og rist et par minutter. Tilsæt kokoscreme og 1 dl vand pr, pose kokos. Kog igennem (sørg for at kokoscremen er opløst). Tilsæt 1-2 spsk. sukker og kog i ca. 1 minut. Smag saucen til med salt og limesaft. Drys til sidst ristede cashewnødder og evt. lidt persille ovenpå og server straks.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?