0
Stegt kuller med salat på spidskål, pinjekerner og purløg

Stegt kuller med salat på spidskål, pinjekerner og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

pinjekerner
5 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

portobellosvampe
10 min.
Steg svampene

Varm panden op til høj varme. Steg svampene i 1 tsk. olie. pr. person i ca. 5 min., indtil de får godt med farve og bliver møre.

cherry- eller blommetomaterspidskålpurløgsalat
15 min.
Forbered salaten

Skær kålen i mundrette stykker, tomaterne i halve og hak purløget fint. Pil bladene fra stokken på salaten. Overfør det hele til en stor skål.

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep pr. person og lidt salt i en skål. Vend dressingen i salaten lige før servering, tilsæt svampene, og vend godt rundt.

Smag til med salt og peber.

kullerfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege i 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og salat, og top med pinjekerner.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
515 kcal
Fedt:
22,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
40,9 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
7,7 g
Protein:
33,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?