Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Varm panden op til høj varme. Steg svampene i 1 tsk. olie. pr. person i ca. 5 min., indtil de får godt med farve og bliver møre.
Skær kålen i mundrette stykker, tomaterne i halve og hak purløget fint. Pil bladene fra stokken på salaten. Overfør det hele til en stor skål.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep pr. person og lidt salt i en skål. Vend dressingen i salaten lige før servering, tilsæt svampene, og vend godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege i 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med kartofler og salat, og top med pinjekerner.
Kundekommentarer ()