0
Stegt kuller med sprøde grøntsager i teriyaki

Stegt kuller med sprøde grøntsager i teriyaki

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Retten her er super nem og smagfuld. Og så er den hurtig at lave. 
Følg trinene og hav alle grøntsager klar, så går det stærkt , at få mad på bordet.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene og kog dem efter anvisning på pakken.

spidskålhvidløgforårsløggulerødderingefær
3 min.
Grøntsager

Snit spidskål fint. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. 
Skær den nederste lyse del af forårsløgene i skrå skiver. Snit den grønne top, og gem den til servering.

Skræl eller skrub gulerødder og ingefær, og skær dem i tynde julienne-strimler eller i skrå skiver. 

 

hvidløgforårsløgingefærTeriyakisaucekullerfilet uden skind
12 min.
Fisk og sauce

Del fisken i store stykker, så der er 1-2 stk. pr. pers. Vend dem i mel, og steg dem kort og let gyldne i olie i en dyb, varm pande. Krydr med salt, og tag dem af panden. Hæld olien fra, og tør evt. panden over.

Sautér hvidløg og lidt ingefær i lidt ny olie i den dybe, varm pande. Det skal ikke tage farve. Kom de lyse forårsløg ved, sautér kort ,og tilsæt teriyaki og 1/2 dl vand pr. pers. Spæd med mere vand, hvis behov.

Kom kål og gulerødder ved, og lad grøntsagerne dampe under låg i 1-2 min., eller til de er faldet sammen. Smag til med salt eller soyasauce.

 

korianderlime
18 min.
Anretning

Pluk koriander groft, og skær lime i skiver.

Anret grønt med sauce og fisk i dybe tallerkener. Top med koriander, snittede forårsløgtoppe og limebåde, og servér straks med kogte ris. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?