Retten her er super nem og smagfuld. Og så er den hurtig at lave.
Følg trinene og hav alle grøntsager klar, så går det stærkt , at få mad på bordet.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene og kog dem efter anvisning på pakken.
Snit spidskål fint. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver.
Skær den nederste lyse del af forårsløgene i skrå skiver. Snit den grønne top, og gem den til servering.
Skræl eller skrub gulerødder og ingefær, og skær dem i tynde julienne-strimler eller i skrå skiver.
Del fisken i store stykker, så der er 1-2 stk. pr. pers. Vend dem i mel, og steg dem kort og let gyldne i olie i en dyb, varm pande. Krydr med salt, og tag dem af panden. Hæld olien fra, og tør evt. panden over.
Sautér hvidløg og lidt ingefær i lidt ny olie i den dybe, varm pande. Det skal ikke tage farve. Kom de lyse forårsløg ved, sautér kort ,og tilsæt teriyaki og 1/2 dl vand pr. pers. Spæd med mere vand, hvis behov.
Kom kål og gulerødder ved, og lad grøntsagerne dampe under låg i 1-2 min., eller til de er faldet sammen. Smag til med salt eller soyasauce.
Pluk koriander groft, og skær lime i skiver.
Anret grønt med sauce og fisk i dybe tallerkener. Top med koriander, snittede forårsløgtoppe og limebåde, og servér straks med kogte ris.
Kundekommentarer ()