0
Stegt kuller med stegt polenta og bagt blomkål

Stegt kuller med stegt polenta og bagt blomkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkål
1 min.
Bag blomkålen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kålen i små stykker, spred den ud på pladen, vend den i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag kålen i ca. 20 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet helt mør.

solsikkekerner
10 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

æblecitron
15 min.
Skær æblet i tern

Skær æblet i tern og vend med citronsaft.

polenta, tilberedt
20 min.
Steg polentaen

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Skær polentaen i ca. 2 cm. tykke skiver, og steg skiverne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på begge sider, indtil de får godt med farve. 

kullerfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden og servér straks. 

30 min.
Anretning

Kom blomkålen i en skål og vend med æblet og citronsaft og top med solsikkekernerne.

Servér med fisken og den stegte polenta.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
539 kcal
Fedt:
25,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
42,9 g
heraf sukkerarter:
7,1 g
Kostfibre:
5,1 g
Protein:
32,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?